Validació

Per accedir a Goolge Classroom o podeu fer des de la seva url o des de l'aplicatiu que l'administrador del domini haurà instal·lat a tota l'organització. Per poder-nos validar en GoogleClassroom heu de tenir un usuari de Google Apps for Education en el domini del centre. Si ho feu des de la url, us apareixerà aquesta pantalla a on haureu de validar-vos.

Si ja esteu validats, podeu accedir des de l'accés directe de l'aplicació, o des la icona d'aplicacions del navegador chrome o des de la mateixa del classroom de google.

En ambdós casos, un cop hagueu entrat al Classroom de Google, haureu de decidir si sou alumne o professor. Aquesta és una opció que es pot limitar des de la Consola d'Administració de Google Apps for Education, però que d'entrada l'entorn ofereix aquesta possibilitat d'aprenentatge entre iguals on qualsevol pot ser professor.

Interfície Inicial

Un cop validats, trobareu una interfície que ens mostrarà tots els nostres cursos (tant si som professor com si som alumne). Si sou alumne, el curs us mostrarà la foto o avatar del professor. En aquesta captura podeu observar diferents possibilitats: cursos dels qual sou professor i propietari (sense avatar i mostrant-vos el nombre d'usuaris inscrits) i cursos del qual no sou el propietari. En aquest cas es mostra l'avatar del propietari. Fixeu-vos que en aquests casos podeu ser un segon professor (heu d'acceptar la invitació) o bé ser alumne (heu d'entrar al curs).Tanmateix, totes les pàgines del Classroom tenen una icona de Menú principal desplegable a la banda esquerra on trobeareu l'agenda i els cursos amb les seves tasques. També trobareu una icona de Configuració on podreu editar els paràmetres del vostre compte.