Reutilització de publicacions d'altres dominis

Malgrat que la reutilització de material dins del propi domini i dins de les classes del mateix professor és senzill, aquest procés no ho és tant quan volem compartir material amb altres professors o amb altres centres (o quan volem endur-nos els nostres cursos a un centre nou). Google Classroom no disposa d'una eina d'exportació de cursos com tenen altres EVEA com ara Moodle. Dins del mateix centre, la solució és més senzilla, i consisteix a afegir el company al nostre curs com a professor per a poder importar els materials als seus cursos. Quan hi ha un canvi de centre el procés és més complicat, i implicarà la col·laboració de l'administrador del domini.

Expliquem'ho pas a pas:

Entrem primerament al curs del qual volem exportar les activitats i afegim al nou professor (o el compte de GSFE del centre nou). Això ho fem des de la pestanya Informació del curs, i clicant a Convida Professors.Únicament haurem d'introduir l'adreça de correu del nou centre o del professor amb qui vulguem compartir el material.A continuació se'ns mostrarà el nou professor però sense activar-se (en gris), ja que aquest professor haurà d'acceptar la invitació.Paral·lelament l'administrador del domini haurà de permetre que altres professors de fora del domini puguin accedir. Per fer-ho, i des de la consola d'administració haurà d'anar a Aplicacions-G Suite-Classroom, i aquí accedir a la configuració de la classe.Aquí dins de l'opció de qui pot apuntar-se a les teves classes haurà de marcar l'opció els usuaris dels dominis inclosos a la llista blanca. A continuació editarem aquesta llista clicant a l'opció Edita dels dominis inclosos a la llista blanca.Aquí afegirem el domini del nou centre.

Paral·lelament, al nou centre, l'administrador haurà d'editar també la configuració de Classroom, i a l'opció de a quines classes poden apuntar-se els usuaris del domini, seleccionar també l'opció de la llista blanca i afegirà a aquesta llista el centre de procedència del professor.

Des del centre a on vulguem importar els materials, obrirem el correu i trobarem la invitació a ser professor del curs de l'altre centre.Obrirem el correu i acceptarem la invitació.Ara al Classroom del centre nou tindrem ja el curs del centre antic.Obrirem el curs del centre nou on vulguem fer la importació, i des de la rodeta inferior, seleccionarem l'opció Reutilitza la publicació. Aquí seleccionarem el curs des d'on volem fer la importació.Ara triarem l'activitat, seleccionarem que faci còpies dels fitxer adjunts i clicarem a Reutilitza.Abans de publicar el recurs podem editar-lo de nou.Aquest és el resultat un cop ja importat.