Creació d'una classe

Si ens validem com a professor al Classroom de Google, quan cliqueu al signe + situat al costat del vostre nom d'usuari, s'obrirà una finestra on podreu crear una nova classe. Un cop heu clicat a Crear classe, s'obre una altre finestra on heu de posar un nom a la classe i al camp Secció podeu afegir informació (aquest camp no és obligatori, però si l'entorn té molta activitat, pot ser interessant omplir-lo per identificar correctament el curs).

Els alumnes

El primer que haurem de fer és inscriure els alumnes. Això ho podem fer de dues maneres:

  • Proporcionanat als alumnes el codi del classe.  • Anant a la pestanya Alumnes i clicant al botó Convida.A la finestra següent, podeu escollir entre els vostres contactes, o bé triar un grup.Aquesta segona opció és força interessant si el curs va dirigit a tot un grup-classe. En aquest cas s'haurien de gestionar els Grups de Google del domini per a afavorir aquesta opció. El professor no cal que sigui l'administrador, però si que ha de ser membre.

Un cop cliqueu al botó grups, s'obrirà una finestra amb tots els grups als quals pertanyeu.

Permisos del alumnes

És també en aquesta finestra on triarem els permisos dels alumnes.

Aquí tindreu 3 opcions:

  1. Els alumnes poden publicar i comentar.
  2. Els alumnes només poden comentar.
  3. Només el professor pot publicar i comentar.

Per defecte, és la primera opció la seleccionada, però sempre podem optar per una política més restrictiva. I des de la pestanya de gestió dels alumnes també podem optar per eliminar o silenciar a algun alumne (o enviar un correu electrònic).

Personalització de la classe

La capçalera del curs és també personalitzable. Si cliquem als enllaços situats a la dreta podrem canviar el tema o pujar una imatge pròpia.

Si cliquem a Selecciona un tema, se'ns obrirà una finestra on podreu triar entre moltes imatges de la Galeria, o bé dels Patrons.

Si volem personalitzar una mica més la classe, podem pujar una imatge. La mida recomanable és de 800 x 200 píxels.