Timeline JS

TimelineJS és una eina open source que ens permet crear frisos cronològics amb facilitat. Es basa en una plantilla de full de càlcul de Google. Accediu a la web de Timeline JS i cliqueu a Make a Timeline o navegueu per la pàgina fins a trobar el primer pas.

Timeline JS us ofereix 4 passos senzills per a realitzar el vostre fris cronològic. El primer d'ells és descarregar una plantilla de Full de Càlcul de Google.

Un cop descarregada la plantilla podeu esborrar les dades de mostra conservant la capçalera. En aquest full de càlcul introduireu les vostres dades. No tots els camps són obligatoris. Heu d'introduir les dades, un títol, un text opcional, un contingut multimèdia opcional (utilitzareu simplement l'adreça de youtube, vimeo, soundcloud…) una miniatura o una imatge de fons.

Un cop teniu ple el full de càlcul, anireu a Fitxer - Publica al web.

L'actualització dels Fulls de Càlcul de Google del 21 de novembre de 2016 ha canviat una mica el procés. Ara, un vegada hàgiu clicat al botó Publica heu de tancar la finestra de publicació i copiar la url de la barra de navegació i enganxar-la al pas 3 del web de TimelineJS.Un cop heu omplert el full de càlcul torneu a la pàgina de TimelineJS. Aneu al pas 3 i enganxeu l'adreça del vostre full de càlcul.

En aquest mateix apartat, disposeu també d'una sèrie d'opcions, com ara triar el tipus de lletra, dir des de quina diapositiva voleu iniciar la presentació o l'escala en que es mostrarà el fris cronològic.

El pas 4 genera el codi d'inserció.

Abans de publicar-lo disposem d'una previsualització en mode escriptori, tauleta i mòbil.

Aquesta podria ser un exemple de plantilla modificada.


I aquest el resultat definitiu.Aquí disposeu d'un petit vídeo-tutorial amb tot el procés.