Pear Deck
Pear Deck és una eina de presentació interactiva. Els mestres creen presentacions utilitzant el seu compte de Google Drive. Els estudiants inicien sessió en la presentació amb un codi d'accés únic i interactuen amb preguntes de diferents tipus. És un servei freemium. Aquí descriurem únicament la part gratuïta.
Tanmateix, Pear Deck està perfectament integrat amb Google Classroom (versió Premium) i podem validar-nos sense problema amb el nostre compte de GAFE.
Integració amb Google Classroom
Per activar la integració amb Google Classroom, un cop validats heu d'anar a Add-ons i activar l'opció Google Classroom. Podrem convidar a una classe a una activitat des del tauler de la sessió (Dashboard session).
Creació de presentacions interactives
Un cop obriu Pear Deck, trobareu el botó per a crear una activitat (Create a New Deck).
Un cop creada l'activitat, Pear Deck permet importar una presentació ja feta des de Presentacions de Google, Power Point o PDF (fins a 5 a la versió gratuïta).
Si decidiu crear una activitat nova, haureu de clicar a afegir diapositiva (Add slide). Pear Deck permet crear set tipus de preguntes als vostres alumnes (les quatre primeres són de pagament):
- Moure un punt,
- Moure una línia,
- Dibuixar alguna cosa,
- Dibuixaren un dibuix,
- Escriure un text,
- Escriure un número,
- Triar una resposta.
Per seleccionar una opció concreta, ho podeu fer des de la mateixa opció Add slide.
També podeu mostrar una pàgina web o inserir una diapositiva que no sigui interactiva.
Un cop inserim la diapositiva, teniu un espai per escriure el títol o la pregunta, podent afegir a continuació imatges, textos, llistes o vídeos.
Si no heu decidit encara el tipus d'interacció a incloure, ho podeu fer també al final, clicant una petita pestanya que trobareu al costat dret.
Si trieu l'opció Multiple Choice, trobareu unes caselles on introduir les possibles respostes.
Quan vulgueu realitzar l'activitat amb els alumnes, clique a Start Presenting. Aquí trobareu tres vistes diferents:
- Tauler de sessió (únicament a la versió Premium). Des d'aquí es pot fer el seguiment dels alumnes i convidar a les classes del Google Classroom.
- Vista Projector. És aquesta la vista que obrirà el professor a l'aula. Podem accedir també des de la pàgina peardeck.com/projector.
- Vista d'estudiant. És la que obriran els alumnes per a poder interactuar. L'adreça d'aquesta pàgina és peardeck.com/join.
Quan inicieu la presentació amb els botons de navegació que teniu a la part inferior esquerra, obrireu una diapositiva on mostrareu el codi que hauran d'introduir els alumnes.
Els alumnes accediran a Peardeck com a alumnes i introduiran el codi de l'activitat.
Un cop iniciada l'activitat, el professor projectarà una pantalla com aquesta:
A la part esquerra trobem els botons de navegació. Al centre, conservem el codi d'accés i ens mostra el nombre de respostes. A banda dreta trobem 6 botons amb les següents funcions:
- Mostrar les respostes dels alumnes.
- Bloquejar les respostes dels alumnes.
- Preguntar de nou.
- Fer una consulta breu.
- Canvia la vista.
- Finalitza la sessió.
Els alumnes trobaran una pantalla com aquesta.
Un cop acabada l'activitat, el professor pitjarà el botó Finalitza sessió. En aquest moment haureu de posar un nom, ja que sempre podeu reutilitzar la tasca en una nova sessió.
Semprre podreu consultar les sessions i descarregar-les en un full de càlcul al Google Drive.