Mode Quiosc

El mode Quiosc pot permetre arrencar els Chromebooks gestionats amb una aplicació determinada, impossibilitant l'ús habitual del dispositiu. Això pot resultar molt interessant en aquells ordinadors situats en espais públics i d'accés lliure. Possibles usos podrien ser la consulta del catàleg de la biblioteca, o la visita a la web del centre des del vestíbul o en una jornada de portes obertes. També podria servir per a respondre qüestionaris d'interès per al centre o per a fer exàmens.

Aplicacions en mode quiosc

El primer que necessitem és una aplicació que ens pugui funcionar en mode quiosc. Podeu trobar-ne algunes a la botiga de Chrome.  No obstant, segurament no trobareu aquella específica que podeu necessitar. Per tant segurament serà més fàcil crear-ne una.

Creació d'una aplicació de Chrome

Una manera molt senzilla de generar aplicacions de Chrome és mitjançant l'aplicació Creador d'aplicacions de Chrome. Aquesta aplicació té una interfície molt senzilla. A la part superior s'us mostra l'aplicació en funcionament, i a la part interior tindreu les opcions de configuració. Haureu de posar un nom a l'aplicació, dir quina versió és, quina pàgina ha de mostrar i decidir quins botons mostrareu (navegar endavant, navegar endarrere, anar a la pàgina d'inici, tornar a carregar i reinici de sessió). També podeu decidir en quant de temps s'esborraran les dades de navegació, si l'aplicació torna a la pàgina d'inici després d'un temps d'inactivitat, si l'usuari ha de signar unes condicions de serveis i si l'aplicació ha de rotar uns graus determinats.

A la part inferior de la configuració tenim una opció per activar el mode quiosc que heu de marcar. Un cop configurada l'aplicació heu de pitjar al botó Export kiosk app. Aquesta opció ens generarà una carpeta que hem de comprimir en un arxiu .zip.

Pujada a la Chrome Web Store

Per poder pujar una aplicació a la Chrome Web Store necessiteu un compte de desenvolupador. Entreu al Tauler per a desenvolupador i creeu-vos un compte. Ho podeu fer amb qualsevol compte de Google i us costarà 5 dolars.

El compte de l'xtec té inhabilitada aquesta opció

Pitgeu al botó Afegeix una extensió nova. Pugeu el fitxer comprimit de l'aplicació.

Editeu la configuració de l'aplicació a la botiga de Chrome. Haureu de pujar una icona, unes captures de pantalla i una petita descripció, a més a més de categoritzar-la. Dins de les opcions de visibilitat és recomanable deixar-la com a Oculta si és una aplicació exclusiva pel nostre centre. D'aquesta manera, únicament amb l'enllaç o el id podreu accedir.
Un cop configurada, heu de pitjar al botó de publicació. Un cop publicada, podreu accedir a ella des de la botiga de Chrome.

Configuració a la consola de GAFE

Primerament heu de pujar l'aplicació, forçant la seva instal·lació a tot el domini. Per a fer-ho, i degut a que l'aplicació és privada, necessitareu l'id de l'aplicació. Aquest el podeu obtenir de la seva url. Dins de la consola de GAFE, triareu l'opció Chrome Web Store i introduireu l'id de l'aplicació per a poder-la localitzar. A continuació haureu d'anar a la configuració de l'aplicació i accedir a la Configuració del quiosc. Aquí forçareu la instal·lació a tot el domini. Ara només faltarà forçar el mode quiosc en aquells ordinadors que ens interessi. Per a fer-ho heu d'anar a Administració de Dispositius-Administració de Chrome-Configuració del Dispositiu, seleccionar l'unitat organitzativa on estiguin ubicats els equips i dins de la configuració del mode quiosc seleccionar una aplicació dels desplegable Inici de sessió amb una aplicació del quiosc.