Classroom

Classroom és l'EVEA (Entorn Virtual d'Ensenyament i Aprenentatge) propi de Google. Podeu veure el seu ús com a Professor i com a alumne en aquestes altres pàgines d'Ateneu.
Com a Administradors, la seva configuració la trobem a Aplicaciones | Google Apps | Configuración de Classroom.

Permisos de Professor

En aquesta primera opció de configuració, decidireu qui pot ser Professor. Trobarem 3 opcions:

  1. Qualsevol membre d'aquest domini. La més oberta i democràtica que ofereix un aprenentatge més horitzontal entre iguals.
  2. Tots els professors, verificats i pendents de verificar (el primer cop que entres a Classroom decideixes si ets professor o no, i si hi ha triada aquesta opció, ja pots crear cursos, sense necessitat d’actuar sobre el grup Classroom Teachers de google ).
  3. Només professors verificats. (malgrat hagis triat l’opció de ser professor al entrar la primera vegada a Classroom, l’administrador t’ha d’incloure al grup Classroom Teachers). És un model més estructurat i controlat.Si heu triat la tercera opció, haureu d'anar a Consola de Administración | Grupos | Classroom Teachers | Administrar usuarios de Classroom Teachers | Ver en el Servicio de Grupos de Google o més fàcil, simplement accedint a l'aplicació Grups de Google de l'administrador del domini i aquí acceptar les Sol·licituds d'unió.

Classroom amb alumnes de fora del domini

Des de la configuració de Classroom podeu decidir qui pot inscriure's als cursos del domini del vostre centre, i a on poden inscriure's els vostres alumnes.

Per a poder configurar-lo heu d'anar a Aplicaciones | GSuite | Configuración de Classroom | Configuración de la Classe.


Aquí teniu vàries opcions. Podeu decidir qui pot inscriure's en els vostres centres (només els vostres usuaris, aquells usuaris d'altres GSFE que estiguin a la llista blanca, tots els usuaris de GSFE, o qualsevol usuari amb un gmail). També podeu decidir a on es poden inscriure els vostres alumnes (només a les vostres classes, a les classes dels GSFE de la vostra llista blanca, o a qualsevol curs de qualsevol GSFE).

Classroom encara no està disponible com a professor per a usuaris de gmail

Un altre aspecte molt interessant del Classroom de Google, és la possibilitat de compartir Cursos amb altres dominis (i per tant amb altres escoles o instituts). Des de l'Administració del Classroom heu d'habilitar aquesta opció.

A la part inferior de la Configuració de la classe trobareu un apartat anomenat Dominis inclosos en la llista blanca. Si cliqueu a sobre de la paraula Configurar anireu a Dominios | Dominios externos incluidos en la lista blanca, a on haureu d'incloure aquells centres que vulgueu permetre l'accés als vostres cursos, i a aquells que vulgueu que els vostres alumnes puguin accedir.