En aquest apartat trobareu informació sobre la gestió dels correu i l'ús de xat:

Correu

Configuració bàsica

L'actual correu de la XTEC utilitza la tecnologia de Google Mail (Gmail) i porta integrada la funcionalitat de xat.

Aspecte general

 1. Cercador: permet fer cerques per paraules clau, com es faria al cercador Google, però en aquest cas, només es cerca al correu de l'usuari.
 2. Aplicacions: facilita l'accés a la resta de serveis personalitzats (documents, calendari, llocs web, grups…).
 3. Configuració: accés als paràmetres de configuració del correu.
 4. Safates principals: on es poden consultar les diferents safates de missatges.
 5. Safata de missatges etiquetats: permet accedir als missatges relacionats amb un tema que han estat identificats amb etiquetes.
 6. Xat: eina de xat i videoxat per comunicar-se entre persones usuàries de XTEC.
 7. Safata d'entrada: zona de conversa on es troben tots els missatges i les respostes agrupats en converses.
 8. Destacats: permet destacar missatges i seleccionar-los per aplicar diferents accions sobre el missatges seleccionats.

Des de l'opció Configuració que apareix a la part superior dreta de la pàgina principal del correu, l'usuari pot definir i canviar paràmetres que poden resultar molt útils.

Algunes d'aquestes opcions són:

 • Definir l'idioma de la interfície del vostre correu: Configuració | General | Idioma.
 • Afegir la signatura que vulgueu que aparegui al final dels vostres missatges: Configuració | General | Signatura.
 • Crear, canviar el nom o eliminar etiquetes: Configuració | Etiquetes.
 • Crear filtres de manera que els missatges que compleixin certs requisits siguin directament arxivats, enviats a la paperera, reenviats a una adreça, destacats o etiquetats: Configuració | Filtres.
 • Rebre al correu de la XTEC els missatges d'un compte d'un altre servei (com ara Gmail, Yahoo! o Hotmail): Configuració | Comptes | Comprova el correu d'altres comptes.
 • Enviar missatges des d'un altre compte de correu: Configuració | Comptes | Envia correus com a.

Configuració del correu personal

Gestió dels missatges

En el nou correu de la XTEC (o el correu Gmail en general) els missatges i les seves respostes apareixen agrupats en converses que es creen automàticament en respondre un missatge o anar responent qualsevol dels missatges d'un fil de conversa.

No es poden crear converses tot agrupant missatges independents. Les converses tampoc es poden dividir, si bé s'hi poden esborrar missatges individuals.

Els missatges d'una conversa es poden respondre o reenviar individualment. També és possible visualitzar o reenviar la conversa sencera si cliqueu les opcions Expandeix-ho tot i Reenvia'ls tots que apareixen a la banda superior dreta de la conversa, tal i com mostra la imatge següent.

Les converses

No confongueu l'opció Reenviar un missatge amb Reenvia'ls tots. Amb Reenviar trameteu només un missatge de la conversa; amb Reenvia'ls tots trameteu tota la conversa.

Un altre recurs molt interessant per gestionar els missatges són les etiquetes. Es poden crear tants tipus d'etiquetes com es necessitin per classificar o agrupar el correu segons criteris personals i així facilitar la recuperació de missatges.

Aquest sistema d'organització per etiquetes presenta un avantatge clar respecte les carpetes: és possible afegir diverses etiquetes a una mateixa conversa o missatge d'una manera molt simple.

Hi ha diverses maneres de crear una etiqueta. Es poden crear des del menú lateral esquerre, fent clic al menú despleglable Etiquetes o des del menú Configuració:

Creació d'etiquetes

Per aplicar una o més etiquetes a un o més missatges:

 1. Seleccionar la casella de verificació al costat del missatge o missatges en qüestió
 2. Seleccionar el nom de l'etiqueta o etiquetes al menú desplegable Etiquetes.
 3. Clicar l'opció Aplica del mateix menú desplegable. El mateix mètode serveix per treure l'etiquetatge.

Aplicació d'etiquetes

Per veure els missatges classificats amb etiquetes només cal fer una cerca o fer clic al nom de l'etiqueta que apareix al menú lateral.

Etiquetes

Convé tenir molt present la utilitat de la caixa de cerca de Gmail, per tal de cercar un missatge de correu que no localitzem. Només és necessari escriure el nom del remitent, una paraula que s'inclogui en el missatge o a l'assumpte per restringir el llistat de missatges.

Xat

El xat (o missatgeria instantània) és molt senzill d'utilitzar: només cal posar el ratolí sobre el nom del contacte amb qui es vulgui parlar, i en clicar sobre la icona del xat o de vídeo xat, apareixerà una finestra a la banda inferior dreta per començar amb la conversa.

Xat

Si la persona està connectada se li obrirà una finestra emergent amb el text que heu escrit o amb la imatge de vídeo; si no ho està, li arribarà un missatge quan es connecti.

Només es pot xatejar amb persones que estiguin en la llista de contactes. Si encara no s'ha xatejat mai amb una persona, se la pot convidar des del bloc lateral Xat. Llavors, li apareixerà la invitació al seu bloc de xat i caldrà que l'accepti. Només s'ha d'acceptar la primera vegada que es xateja.

Per fer un xat grupal només cal clicar sobre la icona d'afegir persones a aquest xat i escriure les adreces de correu per convidar-los.