Arrossega paraules

Aquest tipus d'activitat H5P permet crear activitats sovint adreçades a les àrees de llengües (tot i que no serveixen exclusivament per a això), on l'alumne ha d'arrossegar paraules o frases dins d'un text.

Pràctica

Entreu a l'H5P i autentiqueu-vos. A continuació aneu a My account i feu clic a Create New Content.

Crea una activitat nova

Poseu un títol i trieu el tipus d'activitat Drag the words.

Arrossega paraules

A continuació afegiu un enunciat general de l'activitat a l'apartat Task description.

A l'apartat Text serà on caldrà afegir el contingut de l'activitat. Cal llegir atentament les instruccions d'ús.

Instruccions importants!

  • Les paraules a arrossegar s'afegeixen amb un asterisc (*) al davant de la paraula/frase correcte.
  • Es pot afegir una pista fent servir els dos punts (:) davant de la pista.
  • Per a cadascuna de les caixes només hi ha una opció correcta.
  • Es pot afegir una retroacció per mostrar quan l'activitat s'ha finalitzat. Cal fer servir "\+" per a l'opció correcta i "\-" per a la incorrecta.

Instruccions


Text de l'activitat per enganxar

*HIPÀTIA D'ALEXANDRIA:Va néixer a Egipte al segle VI* va ser la primera dona matemàtica i astrònoma de la història.

*MARIE CURIE:El seu marit també fou un científic de renom* va ser premiada dues vegades amb el Premi Nobel, l'any 1903 en l'apartat de Físicai el 1911 en el de Química. Va ser l'única dona científica premiada en aquestes dues categories científiques.

*ROSALIND ELSIE FRANKLIN:Va néixer a Londres el juliol de 1920* Va tenir un paper destacat en la major fita del desenvolupament de la biologia molecular, el descobriment de l'estructura de l'ADN.

*RITA LEVI-MONTALCINI:Nascuda a Itàlia el 1909* Fou una neuròloga i professora universitària italiana guardonada amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia l'any 1986.


A continuació podeu afegir també uns rangs de puntuació amb diferents retroaccions tenint en compte els percentatges d'encert.

Rangs de puntuació

A l'apartat Behavioural settings, haureu de triar si voleu que aparegui el botó de reintent, el botó per a mostrar la solució i si voleu retroacció immediata. Podeu provar les diferents opcions i modificar-les quan ho creieu convenient.

Paràmetres

Finalment a Text overrides and translations, podeu modificar els literals (textos dels botons propis de l'aplicació) que apareixen en anglès per uns de nous en l'idioma que desitgeu. Alguns d'ells no es mostren en cap moment sinó que formen part de textos de suport a deficients visuals que fan servir el lector de pantalla per a realitzar les activitats.

Localització

Podeu veure el resultat i realitzar l'activitat fent clic aquí.