Afegir fotos, documents adjunts o vídeos a una notícia o pàgina

Afegir una foto

Per afegir una foto a una notícia o pàgina, heu de fer clic al botó i introduir l'adreça de la imatge.

Si la imatge és al vostre ordinador, és necessari que la pengeu primer a qualsevol servei d'hostatge d'imatges d'Internet (flickr, Picasa, etc.) o a la mateixa Intraweb, en el seu sistema propi de fitxers. Una vegada penjada, podeu obtenir la seva adreça i definir-la en el quadre Imatge URL.

Per penjar una foto als sistema de fitxers de la Intraweb, heu d'anar a Administració | Sistema | Fitxers del lloc.

Heu de triar un subdirectori on penjar la foto i assegurar-vos que és un directori públic. La captura següent mostra que el subdirectori fotos és un directori privat. Si voleu que les fotos allotjades en aquest directori siguin visibles per qualsevol usuari, és necessari fer clic a l'enllaç Estableix com a directori públic

Ara el directori ja és públic. Podeu copiar l'adreça de la imatge.

I enganxar-la a la casella d'inserció de la imatge.

Afegir un document adjunt

Estrictament parlant, no es pot afegir un document adjunt directament a un article o pàgina. El que podeu fer és pujar el fitxer al sistema de fitxers (de manera semblant a com heu penjat la foto), assegurar-vos de que el directori on està el document és públic i copiar l'enllaç associat al document:

Dins de l'article o pàgina, trieu el text que voleu vincular al document, feu clic al botó d'inserir enllaç i enganxeu l'enllaç que heu copiat abans.

A la notícia (o pàgina) veureu l'enllaç vinculat al vostre document. L'usuari/ària es podrà descarregar el fitxer associat fent clic a sobre l'enllaç Botó dretAnomena i desa l'enllaç.

També podeu penjar els documents en altres espais fora del sistema de fitxers de la Intraweb i vincular l'enllaç de la mateixa manera. NOTA: assegureu-vos que el document (sigui a Google Drive, a Dropbox, a Box, a Skydrive, etc.) tingui els permisos adequats de visualització.

NOTA: La icona del clip és simplement una drecera al gestor de fitxers. No permet adjuntar directament un fitxer.

Afegir un vídeo

Per inserir un vídeo dintre d'un article o pàgina, heu de penjar el vídeo en algun servidor de vídeo (YouTube, Vimeo, Dailymotion, etc.) i copiar el codi d'inserció associat que aquests servidors proporcionen.

Per exemple, a YouTube, després de penjar el vídeo, heu de fer clic a la pestanya Comparteix | Insereix i copiar el codi iframe:

Aquest codi s'ha d'enganxar directament a l'article o pàgina però tenint en compte dues coses:

  • S'ha de copiar amb el mode HTML activat. El mode HTML s'activa amb el botó Veure HTML
  • S'ha d'afegir "http://" abans de l'adreça del vídeo (que comença amb www).

Si publiqueu l'article o pàgina, podreu veure el vídeo inserit.

NOTA: Si no podeu visualitzar el vídeo, pot ser que, per seguretat, no tingueu permesa l'etiqueta iframe. Per permetre el seu ús heu d'anar a Administració | Sistema | SeguretatConfiguració dels paràmetres HTML permesos i marcar l'opció Permès amb atributs a l'etiqueta iframe.