Els camps del perfil d'usuari/ària

El perfil d'usuari, per defecte, té una sèrie de camps predefinits bàsics, com ara nom, cognoms, email, … Però també en te molts altres opcionals, com ara Pàgina web, Número ICQ, … En aquest apartat veurem com podem bloquejar alguns camps, per tal que no els puguin modificar, i com crear-ne d'altres.

Bloquejar camps

Aneu al menú AdministracióUsuarisAutenticacióGestió de l'autenticació Llavors cal triar el tipus d'autenticació per la qual volem blocar els camps. Per exemple, triarem els comptes manuals. Cliquem a sobre dels seus paràmetres:

Al nostre cas hem blocat els nom i cognoms, ja que moltes vegades acaben posant-se els que volen, i la majoria de vegades posen un nick que fa impossible l'identificació dels alumnes. També hem blocat els camps dels telèfons, per tal que ningú pugui posar informació privada.

Creació de nous camps d'usuari/ària

Moltes vegades ens caldrà definir algun camp extra per als perfils dels estudiants. Al nostre exemple, crearem un nou camp per al nivell d'estudis.

Aneu al menú AdministracióUsuarisComptesCamps del perfil d'usuari.

Crearem un nou camp de tipus camp de text Com a nom curs podem nivell i al nom Nivell d'estudis El podem com a no obligatori, blocat. Al valor per defecte posarem: No definit