Anem a fer un joc on un ratolí ha d'arribar fins un poma i menjar-se-la. Busquem els dos personatges a la galeria i els inserim a l'escenari. El que hem de fer ara és fer-los més petits de manera que l'escenari no sigui massa petit per poder jugar amb ells.

Ara anem a programar el ratolí per tal que es mogui amb les tecles del cursor. Això ja ho sabem fer de mòduls anteriors:

D'altra banda programarem la poma per tal que en començar el joc la poma estigui en un lloc aleatori de l'escenari:

Ara ja podem jugar, movem el ratolí amb el teclat fins la poma i joc acabat. Avorrit, oi?

Anem a fer-lo una mica més animat. Ara farem que cada cop que el ratolí es mengi la poma, desaparegui i torni a aparèixer en un altre lloc a l'atzar i, a més a més, sumarà un punt en un marcador que haurem creat. Els programes de la poma queden de la següent manera:

Afegim un nou personatge

Fins ara és un joc amb un baix nivell de dificultat, anem a complicar-lo una mica. Afegirem un nou personatge, un gat, que es dedicarà a fer la guitza al nostre ratolí. Amb aquest gat el primer que hem de fer és modificar la seva mida, tal i com hem fet amb els altres dos personatges, per tal que tot l'entorn sigui coherent. El programa que li posarem serà el mateix que el de la pilota del Pong, que vagi passejant per l'escenari tot rebotant a les vores. Li hem d'afegir, però que quan toqui el ratolí s'acabi la partida:

Ara és una mica més difícil, però el moviment del gat és molt previsible. Anem a fer que si el gat "veu" el ratolí el persegueixi. Considerarem que el gat pot veure el ratolí quan està a una distància determinada, per exemple quan estan a una distància menor de 100 píxels. Això ho farem amb el sensor 'distància a':

I ara què? Doncs quan es compleixi aquesta condició el gat ha moure's en direcció al ratolí. El codi, doncs, quedaria de la següent forma:

Fer còpies dels personatges

En el fons el joc no és tan complicat, l'únic que hem de fer és mantenir-nos ben lluny del gat per tal que no ens vegi. Anem a afegir-hi una darrera complicació, quan la puntuació arribi a 10 ha d'aparèixer un nou gat. Com ho farem això? Doncs amb aquestes dues instruccions de la categoria 'Control':

La primera crea una còpia del personatge i la segona indica el programa que ha d'executar quan es creï.

Què fem amb aquestes dues instruccions? La primera l'hem de posar dins d'un condicional que s'executarà quan la puntuació arribi a 10. Aquesta validació la farem cada cop que hi hagi un augment de punts, és a dir, dins del programa de la poma quan es col·loca la poma en un nou lloc:

D'altra banda, quan una còpia comenci ha de fer el mateix que el personatge original. El que hem de fer doncs és copiar el programa d'inici del gat en la còpia:

I ja tenim el joc plenament operatiu.