Afegir un personatge

A l'hora de crear una història hauríem d'afegir-hi també els personatges. Idealment hauríem de triar-ne que tinguin diferents vestits per tal de simular moviment, o també podem crear vestits nous als personatges. Per començar podem triar la 'ballerina' que té quatre vestits:

Animar aquest personatge amb els seus vestits és tan fàcil com fer un programet d'aquest tipus:

Aquest programet provoca un moviment molt bàsic. Es pot aconseguir un efecte molt més interessant si es combina aquest canvi de vestits amb un desplaçament del personatge:

Interacció entre personatges

La combinació d'escenaris i personatges ens permet crear tantes escenes com ens permeti la imaginació. Per exemple podem crear aquesta amb tres noies xerrant a una habitació:

En aquesta escena la 'girl7' està asseguda al llit explicant les seves preocupacions mentre que la 'girl2' està caminant mantenint el diàleg amb la primera. Mentrestant la 'girl4' té altres coses al cap.

La 'girl7' inicia la conversa i es manté a l'espera de la resposta:

La 'girl2', sense parar de caminar, contesta la intervenció de la 'girl7'. Quan passin els dos segons desapareixerà la bafarada de la 'girl2', que seguirà caminant, i continuarà l'execució del programa de la 'girl7':

El programa de la 'girl7' continua i es dirigeix directament a la 'girl4'. Cal fixar-se que el programa torna a quedar en espera:

Quan s'envia el missatge 'Maria', els pensaments de la 'girl4' desapareixen. Aquests pensaments són una bafarada construïda amb l'eina de dibuix i el 'breakdancer1'. Per tant el petit codi que amaga el pensament ha d'estar en ambdós personatges. A més a més el 'breakdancer1' pot tenir un moviment continu dins la bafarada:

El programa assignat a la 'girl4' seria aquest:

Tot plegat l'escena acabaria aquí.