Complements i extensions dels navegadors
En aquest apartat trobareu tutorials de com instal·lar complements en els navegadors Google Chrome i Firefox.Els navegadors d'Internet permeten la possibilitat d'instal·lar complements que faciliten la navegació de diverses maneres i milloren l'experiència de l'usuari en funció de les seves necessitats. Afegint els complements adequats el navegador pot disposar d'un lector de text, un zoom per ampliar la lletra, un complement per netejar els anuncis d'una pàgina o per canviar el color de fons i de la lletra de la pàgina, una eina per guardar les pàgines preferides i recuperar-les més tard, etc… D'aquesta manera es poden adaptar els diversos formats a les preferències de l'alumnat que hi ha a l'aula.

Exemple de com afegir complements a Google ChromeA l'hora d'instal·lar els complements al Chrome, és recomanable iniciar la sessió del correu Gmail abans d'iniciar el procés. D'aquesta manera, els complements instal·lats apareixeran en qualsevol ordinador sempre que s'iniciï la sessió al correu.


Exemple de com agefir complements a FirefoxExtensions recomanades

Select and speack (només per Chrome): Permet llegir text online en veu alta. La veu catalana, tot i que només és femenina, és d'una qualitat força bona.

Evernote Web Clipper (Chrome i Firefox): Permet seleccionar articles o pàgines online o algun paràgraf d'una web i guardar-ho per poder recuperar-ho més tard al compte d'Evernote.

Zoom text only (Chrome): Permet ampliar només el text d'una pàgina web sense distorsionar les imatges.

Zoom Page (Firefox): Permet fer diversos tipus de zoom.

Annotary (Chrome i Firefox): Permet subratllar parts d'un text, guardar el que s'ha subratllat i compartir-ho.