Grups i canals

A Telegram hi ha dos tipus d'espais de comunicació:

  • Els GRUPS, que funcionen com un xat on qualsevol membre pot iniciar una conversa, respondre a comentaris d'altres usuaris i enviar imatges, vídeos i qualsevol altre tipus de fitxer. En principi tots els usuaris d'un grup en són també administradors, i això vol dir que tots els usuaris poden enviar missatges, convidar altres usuaris o canviar el nom i la icona del grup. Aquest comportament per defecte es pot canviar, fent que només un nombre limitat de membres del grup en siguin administradors.
  • Els CANALS, en canvi, estan pensats per a la comunicació unidireccional i només els usuaris autoritzats poden enviar-hi missatges. Els canals poden ser privats (l’administrador convida els usuaris a subscriure-s'hi) o públics (qualsevol usuari de Telegram que conegui el nom del canal s’hi pot subscriure). La subscripció a un canal públic es pot fer mitjançant un enllaç publicat a qualsevol espai web.

Qualsevol usuari de Telegram pot crear un canal públic i administrar-lo.

En el moment de crear un compte d’usuari el Telegram us demanarà un número de telèfon mòbil, però un cop creat teniu la possibilitat d'establir un nom d'usuari (àlies) que farà que el número de telèfon quedi ocult als usuaris que es subscriguin al canal. Es recomana establir sempre un nom d'usuari per garantir la privacitat.

A diferència del que passa amb els grups, on per defecte tots els usuaris en són també administradors, als canals públics cal atorgar explícitament el rol d’administrador als membres que hagin de fer-ne ús.

Molt important: Els usuaris subscrits a un canal (públic o privat) no poden establir converses entre ells. Tampoc poden consultar la llista de membres subscrits al canal.