Els "bots"

Un "bot" és una aplicació que s'executa als servidors de Telegram que pot realitzar accions similars a les que faria un usuari humà, com ara enviar i rebre missatges a un canal o a un grup de xat. Els "bots" s'identifiquen mitjançant un àlies i no tenen cap número de telèfon associat. Els usuaris poden interactuar amb els bots enviant-los missatges en forma de comandes.

Els "bots" es poden designar també com a administradors d’un grup o d'un canal, igual que si fossin usuaris normals del sistema. Quan un "bot" és administrador, pot enviar al grup o al canal missatges provinents de fonts diverses, que cal haver descrit i configurat prèviament. En aquests casos, es pot dir que el "bot" serveix per automatitzar tasques que altrament hauria de fer un usuari administrador real.

En els següents apartats crearem un canal públic de Telegram per a un centre educatiu, prepararem un "bot", el farem administrador del canal i configurarem l’extensió WP Telegram per tal que quan es publiqui un article nou, el Nodes l’enviï de manera automàtica al "bot", que s'encarregarà de publicar-lo al canal per fer-lo arribar als mòbils de tots els usuaris que s'hi hagin subscrit.

La previsualització que rebran els usuaris al seu mòbil inclourà la imatge destacada de l'article i una part del text. A la mateixa pantalla es mostrarà un botó amb el títol Vista Immediata (Instant View) que generarà una vista completa de l’article optimitzada per a dispositius mòbils.