Mediateca

Tota la gestió dels fitxers multimèdia a Nodes es fa a través de la Mediateca. La trobareu a Tauler | Multimèdia | mediateca o sempre que aneu a afegir un contingut multimèdia des de qualsevol pàgina o article. la seva visualització potser en mode graella o en mode llista.

El mode graella és el que trobem per defecte, i és a on podeu veure més fitxers per pantalla.

El mode llista ofereix molts més destall de cada fitxer. La mediateca ofereix una sèrie d'eines de filtres per ajudar a trobar fitxers quan el volum és molt gran, i també la possibilitat de fer accions massives com esborrar fitxers.

Si en lloc d'escollir l'opció Mediateca, escolliu l'opció Afegeix, accedireu a la pàgina de pujada de fitxers. Tenim una sèrie de limitacions a la mida dels fitxer. Aquests no poden ser més grans de 10 Mb, i en cas d'imatges, de 2 Mb. Es recomana una amplada de 1024 px. Podem escalar la imatge mitjançant programes d'edició de fotografies com el Gimp, o aplicatius webs com Resizer.

Edició de les imatges

Si cliqueu a sobre d'una imatge, s'obrirà una finestra emergent on es mostrarà informació sobre la imatge. Aquí trobareu el nom, el tipus de fitxer, la mida i la url, podent afegir informació extra com ara una descripció.
Si cliqueu al botó situat a sota de la imatge podreu editar-la, escalant-la o retallant-la.