Litbaits

Us sona el terme Clickbait?

Es tracta d’un terme pejoratiu, que podríem traduir com esquer de clics o pescaclics.  Es refereix a buscar augmentar el transit en la nostra web fent que els usuaris de la xarxa cliquin en un enllaç determinat per atraure’ls al contingut que es vol mostrar.

Per aconseguir aquest clic, es mostra informació suficient a l’usuari, a través de titulars atractius, per tal d’explotar la seva curiositat i que cliqui per accedir al contingut.

 

Us heu trobat titulars amb manca d’informació que fa que en vulgueu saber més?

 

Com podem aprofitar-nos d’aquesta tècnica “periodística” per “pescar” possibles lectors?

Intentarem atraure el seu interès a partir de titulars xocants que presentin la història del llibre que volem introduir d’una forma divertida, sorprenent curiosa, sensacionalista…

 

La llibreria estatunidenca The Wild Detectives per intentar fomentar la lectura, ha utilitzat aquesta tècnica a la seva pàgina de Facebook. Les visites i el seguiment d’aquesta pàgina i de la seva pàgina web es van incrementar moltíssim amb aquesta iniciativa.

https://www.facebook.com/litbaits/


 

Per exemple: On clicaries?
 

Versió adaptada al català de Litbaits
 


Hem de veure aquesta tècnica com una manera divertida i interessant de captar l’atenció dels nostres lectors potencials en el nostre camí de promocionar la lectura.

Un cop captada l’atenció i el clic, l’enllaç pot portar-los a una explicació del llibre redactada o fent servir una de les tècniques que expliquem en aquest curs.

Pots trobar exemples a la pàgina de Facebook de Litbaits - o en aquesta publicació de Verne on adapten les publicacions de Litbaits al castellà i et posen a proba amb un Click and Flip. Fes-hi una ullada.