Carrusel

Per personalitzar un carrusel propi de l'escola haureu d'accedir a Tauler/Carrusels/Afegeix.

Afegiu un nom al carrusel, trieu un estil, i reviseu la configuració.

Podeu afegir tants carrusels com vulgueu i després incrustar-los a diferents llocs del web.

Un cop heu posat un nom al carrusel i heu decidit el seu comportament a l'apartat de Configuració, heu de seleccionar les imatges, textos o vídeos que voleu que es visualitzin. Això ho podeu fer des del mòdul Llista de diapositives situat a la dreta.
Quan cliqueu a Insereix diapositiva, se us obrirà la Mediateca, a on podreu seleccionar l'element desitjat. En cas de no trobar-se encara a la Mediateca, el podreu pujar des de la pestanya Penja fitxers.
El carrusel també pot carregar les fotos directament des de Picasa o Google+Fotos.

Per afegir un àlbum de Picasa, haureu d'accedir a l'àlbum, copiar l'adreça RSS fent clic amb el botó dret trieu l'opció "Copia l'adreça de l'enllaç" (depenent del navegador que feu servir, el text pot variar una mica) i enganxar-la al camp Picasa (adreça RSS) de Nodes.


La opció de Google+Fotos no està habilitada per a comptes de la xtec. El plugin de wordpress encara no està actualitzat per a Google Fotos, l'actual portal de Google. Això fa poc operativa aquesta opció, malgrat que si ho fem des d'un compte de google extern a la Xtec, el procés és senzill. Hauríeu d'anar a l'antic Google+Fotos i copiar la url de l'àlbum i enganxar-la al camp Google+Fotos (adreça web) de Nodes.

Ara només faltaria insertar el carrusel creat al lloc desitjat. Anirem a Aparença | Personalitza | Capçalera i a l'apartat Carrusel triarem el carrusel adient.

Algunes recomanacions prèvies al seu ús:

 • En general, us recomanem carregar les diapositives des d'un àlbum extern.
 • Excepció a la primera recomanació: si teniu un carrusel de capçalera o un carrusel de presentació del centre a la primera pàgina, es preferible carregar les diapositives des de la mediateca. Encara que Picasa i Google+ fotos són molt fiables, pels carrusels "crítics" pot ser convenient no dependre de la connexió amb aquest serveis.
 • Podeu tenir varis carrusels a la mateixa pàgina però es recomanable no tenir més d'un carrusel amb reproducció automàtica a la vegada. Això produeix estrès visual en el visitant que no sap on mirar i si mira un dels carrusels, té els altres generant soroll visual.
 • Augmenteu els temps de durada de la diapositiva. És molt estressant no tenir temps de llegir una imatge, 8 segons és una bona durada de referència. Si el visitant troba que va lent, pot passar a la següent diapositiva amb les fletxes.
 • Les imatges han de ser petites o mitjanes, de 1024px d'amplada com a màxim. Si teniu molts carrusels amb imatges molt grans, la pàgina trigarà molt en carregar-se. Per exemple: 10 carrusels on cada carrusel té 10 imatges de 2MB cadascuna són 200MB de càrrega de pàgina!!!
 • Encara que implica una mica de feina, si veieu que la vostra pàgina principal triga en carregar, canvieu l'opció de "mostra el contingut sencer" en aquelles entrades antigues que continguin un carrusel. La idea és mostrar carrusels només a les entrades noves.
 • Us recomanem la següent configuració. Quedarà bé per la majoria de les fotografies:

 • En cas que tingueu moltes fotos en format vertical, heu de canviar la Relació proporcional a 1:3 i potser definir l'ajust de la imatge com "Original".
 • L'opció d'ajust de la imatge que diu Estira és, en general, una opció dolenta. Només si les vostres fotos s'aproximen molt a l'amplada del carrusel és pot provar, però en general, no es recomanable mostrar fotos estirades a la web.

La gestió de noticies amb carrusel per a ser eficient, hauria de ser la següent:

 • Publicar la noticia amb el carrusel i la casella de "Mostra el contingut sencer" marcada. El carrusel es mostrarà a la portada. A la mateixa noticia afegir una foto destacada i un resum (de moment, amb la casella abans marcada, no es mostrarà ni la foto ni el resum però ens vindran bé per després).
 • Quan la noticia perd actualitat, editar la noticia i desmarcar la casella "Mostra el contingut sencer". Ara la noticia mostrarà el resum i la foto destacada a portada (amagant el carrusel). Si entrem a la noticia, veurem el contingut sencer de l'article (com sempre) on està el carrusel.