Configuració de la funcionalitat Google Analytics

Per tal de consultar les estadístiques de visites al vostre Nodes, cal donar-se d’alta a Google Analytics. Per fer-ho, és necessari disposar d’un compte de Gmail amb els permisos adients. Els comptes del tipus @xtec.cat no disposen d’aquests permisos, per la qual cosa hi ha dues opcions:

  • Crear un compte nou de Gmail. En aquest cas, però, heu de tenir present que en la creació del compte us demanaran el número de telèfon i si ja heu associat un compte de Gmail al vostre telèfon mòbil no podreu associar-ne un altre.
  • Fer servir un compte d’usuari de G-Suite del vostre centre que tingui activat aquest permís. En cas que l’administrador del G-Suite no hagi activat aquest permís, el procediment seria el següent:

Entrar a G-Suite, fer clic a la icona Aplicaciones:

i després a Servicios adicionales de Google:

A continuació cercar el servei Google Analytics i triar l’opció Activado para algunas organizaciones:

Els permisos s’apliquen a grups concrets d’usuaris. Si només voleu tenir aquesta opció activa per a un usuari concret, es pot crear un grup amb un únic usuari. En la finestra emergent, es tria el grup al que pertany l’usuari i s’activa el permís:

Amb el vostre usuari de Gmail aneu al lloc web de Google Analytics i registreu-vos:

En la creació del compte nou, haureu d’especificar un nom del compte (qualsevol), el nom del lloc web Nodes del qual voleu fer-ne el seguiment, la URL del lloc web, una categoria (Feines i educació) i la zona horària dels informes.

Feu clic en el botó que permet obtenir l’identificador de seguiment (tot i que no el necessitarem per a la nostra finalitat). Haureu d’acceptar, primer, els termes de servei:

A Nodes, obrim sessió com a administrador. En el Tauler d’administració, anem fins a Opcions → Google Analytics i iniciem sessió amb el nostre usuari de Google Analytics:

Obtindrem el codi d’autenticació. El copiem:

Aquest codi s’enganxa a Nodes i es desa:

En els paràmetres de configuració cal habilitar el registre de Google Analytics i desar:

Des del tauler d’administració de Nodes, en l’apartat Aparença, podeu arrossegar el giny del connector per tal que es vegi a una de les barres laterals o al peu de pàgina del vostre lloc web.

Tot seguit podreu establir els paràmetres de configuració:

El giny en sí és molt simple i només mostra el total de visites:

Es pot obtenir molta més informació des del portal de Google Analytics, com ara :

  • Ubicació geogràfica dels visitants
  • Hores d’activitat
  • Des de quin tipus de dispositius s’accedeix
  • El sistema operatiu dels dispositius
  • Els navegadors utilitzats
  • Estadístiques de perfil dels visitants