Bloc 6. Apartat 4: Implicació del claustre de professorat en la prevenció al centre
La Llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals, estableix que cada treballador o treballadora ha de vetllar per la seva seguretat i salut en el treball. En concret, l'article 29.1, diu:
Correspon a cada treballador vetllar, segons les seves possibilitats i per mitjà de l'acompliment de les mesures de prevenció que s'adoptin en cada cas, per la seva pròpia seguretat i salut en el treball…
Per tant, d’acord amb el pla de prevenció de riscos laborals del centre caldrà que l’equip directiu concreti per a cada curs escolar les actuacions següents:
- Definir els objectius i les accions prioritàries, en relació amb la prevenció de riscos laborals en la programació general de centre.
- Planificar dins de l’horari escolar un temps de coordinació entre la direcció i la persona coordinadora del PRL, per tal de fer el seguiment dels objectius i les actuacions establertes al llarg del curs d’una manera sistemàtica i no només quan es produeix algun incident destacat.
- Facilitar l’assistència als professionals que vulguin formar-se en relació amb la prevenció de riscos laborals per part del centre.
- Fer una valoració de l’assoliment dels objectius i de las actuacions que s’han dut a terme per tal d’introduir les modificacions pertinents, d’acord amb els resultats.
- Comunicar per escrit al director o directora dels serveis territorials i/o a l’ajuntament qualsevol incidència que suposi un risc per al personal del centre.
- Sol·licitar l’assessorament i la col·laboració de la secció de PRL dels serveis territorials, quan sigui necessari.
- Elaborar la memòria sobre les tasques realitzades i l’assoliment dels objectius planificats en la programació general de centre.
En definitiva, la prevenció de riscos laborals s’ha d'emmarcar dins de la programació general del centre com una actuació més, a través d’una actuació coordinada, sistemàtica i, sobretot, fent-ne partícip el personal del centre.