Tema 9: Com inserir el giny Google calendar en XTECBlocs

PROCÉS

  1. En Google calendar, crear el calendari i fer-lo públic i copiar la identificació.
  2. En XtecBlocs, afegir el calendari anterior i posar-li la identificació.
  3. En XtecBlocs, seleccionar el giny calendari per tal que es visualitzi en un lateral.

DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS

En Google Calendar

1) Creació del calendari

Entreu al vostre correu d'on dependrà el calendari i cliqueu a la icona de quadradets que hi ha a la part superior dreta. Quan es desplegui torneu a clicar en la icona de Google calendar.

2) Un cop a Google calendar, cliqueu a la rodeta que hi ha a la part superior dreta i a continuació cliqueu a Configuració.

3) Cliqueu a Afegeix un calendari | Calendari nou

4) Ompliu les dades que demanen i cliqueu a Crea un calendari. El títol del calendari ( en aquest cas hem posat Activitats biblioteca) apareixerà al lateral esquerre en la llista de calendaris que tingueu.

5) Cliqueu a Configuració del calendari |Activitats de biblioteca o en el nom del calendari que heu creat, i activeu Permet que estigui disponible públicament

6) En aquesta mateixa pàgina, cap al final trobareu la identificació del calendari que servirà per inserir-lo en una giny lateral o el codi embed que servirà per inserir-lo en una pàgina estàtica.

Recordeu que si un cop teniu el calendari en marxa, voleu tornar a anar a la pàgina on hi ha la identificació, heu de clicar la rodeta superior dreta i clicar a Configuració, amb el calendari seleccionat. Un cop allà, seleccioneu el calendari que el trobareu en la part lateral esquerra tal com indica la imatge anterior.

En XTECBlocs

1) Des del Tauler aneu a Calendaris |Afegeix i ompliu les dades que us demanen, que són el títol del calendari, i l'identificador de Google i clique a Publica.

2) Des del Tauler aneu a Aparença |Ginys i cliqueu a Calendaris i seleccioneu Main Slidebar i premeu a Afegeix. 3) Podeu canviar el títol que surt per defecte i posar el vostre, per exemple Activitats de biblioteca. Seleccioneu el calendari i Deseu** els canvis. Si el calendari té visibiblitat pública en Google, es veurà en el ginys lateral.