Tema 5: Tutorial "Com inserir la Sinapsi de biblioteques escolars en una pàgina del blog"

La Sinapsi de biblioteques escolars és un agregador de notícies creat per la XTEC, que mostra, en temps real, tots els articles que els centres educatius van publicant en les seves webs de Nodes i que tinguin l'etiqueta "Biblioteques escolars".

Cal valorar enllaçar aquesta informació des del blog de la biblioteca, ja que ofereix a l'usuari informació actualitzada de totes les activitats i notícies que ofereixen el conjunt de centres educatius amb web Nodes pel que fa a la biblioteca de la seva escola.

Resta pendent poder oferir informacions dels centres que tenen la seva web allotjada en una altra aplicació. No obstant, es considera una font d'informació molt valuosa per al conjunt de les biblioteques escolars.


Des del blog de la biblioteca es pot oferir l'accés a aquesta informació, bé fent un enllaç al lateral del blog, bé inserint la Sinapsi de biblioteques en una pàgina del nostre blog.


1. Procés

  • Entrar a la Sinapsi de biblioteques i obtenir el codi embed
  • Crear una pàgina en el blog i inserir el codi embed

2. Desenvolupament del procés

A. Obtenció del codi "embed" de la sinapsi

1. Entreu en la Sinapsi de biblioteques i cliqueu a la icona de visibilitat en llista (1). A continuació cliqueu a la icona d'enllaç (2)i se us obrirà un desplegable. Caldrà marcar Inclou cercador (3) i copieu l'enllaç (4).

Aquest és el codi que genera. El podeu copiar d'aquí mateix.

<iframe src='http://sinapsi.xtec.cat/biblioteques-escolars/embed?h=500&pv=list&search=1' width='100%' height='1200px'></iframe>


B. Inserció de l'enllaç en una pàgina del blog

Nodes XtecBlocs Blogger

1. Aneu a Tauler del blog i creu una pàgina nova.

2. En mode Text (Nodes i XTECBlocs) i en mode HTML (Blogger) inseriu el codi obtingut.

3. Deseu els canvis.