Tema 3. Tutorial "Com inserir un giny RSS d'un mitjà digital de notícies"

1. Procés

  • Seleccionar de l'enllaç del feed RSS (Really Simple Syndication) del mitjà digital.
  • Inserir l'enllaç RSS en un giny d'XTECBlocs, Nodes o Blogger.

2. Desenvolupament del procés

(Per a les plataformes XTECBlocs, Nodes i Blogger)

A. Selecció de l'enllaç del feed RSS

1. Cal seleccionar el mitjà digital i en la portada clicar a sobre de la icona que indica el RSS. Per mostrar l'exemple s'ha triat el Diari digital Ara.cat

2. Cliqueu-hi i entrareu a la pàgina que mostra totes les seccions que podeu sindicar. Seleccioneu, per exemple, la Portada o la secció que voleu sindicar i, amb el botó dret, cliqueu a sobre. Quan s'obri un menú, seleccioneu Copia l'enllaç amb el botó esquerre. Guardeu aquest enllaç per inserir-lo en el blog.
B. Inserció de l'enllaç RSS en un giny d'XTECBlocs

1. Aneu a Tauler i cliqueu a Aparença|Ginys. Cliqueu a sobre de RSS i, quan s'obri el menú, premeu Afegeix un giny.


2. Quan s'obri el giny caldrà configurar els paràmetres de la URL que hem copiat, posar-li un títol, com per exemple Darreres notícies i seleccionar quants titulars volem que mostri. Un cop fet això, caldrà desar els canvis i tancar.
C. Inserció de l'enllaç RSS en un giny de Nodes

1. Des de la portada de la categoria Biblioteca premeu a Personalitza i a continuació premeu a Ginys i a Categories barra esquerra. Baixeu el cursor fins a trobar Afegeix un giny i cliqueu a sobre.


2. Cerqueu el giny RSS i cliqueu a sobre. Ompliu els paràmetres que demana com la URL del mitjà que volem sindicar, el títol del giny que podria ser Darreres notícies i seleccioneu quants titulars voleu que mostri. A continuació cliqueu a Visibilitat i seleccioneu Mostra | Categoria | Biblioteca. No us oblideu de prémer el botó Desa i Publica situat a dalt de la pàgina.


D. Inserció de l'enllaç RSS en un gadget de Blogger

1. Des de Tauler de Blogger, cliqueu a sobre de Disseny i Afegeix un gadget.


2. Cerqueu en la llista el gadget Feed i configureu-lo, primer amb la URL del mitjà digital que voleu sindicar i a continuació afegiu els paràmetres del títol que voleu posar-li i el nombre de titulars que voleu que mostri.