Com obrir una presentació?

Opció 1

Hi ha diferents formes d'obrir una presentació (*.odp) o qualsevol document d'"OO": Fent un doble clic a sobre de la seva icona de l'arxiu. En general, si la icona és estàndard voldrà dir que no està associada al programa i ens donarà l'opció de buscar el programa adequat (es seguiran els passos de l'explicació següent)

Si la icona està associada a un altre programa marqueu-la i amb el botó dret trieu el programa "OO" adequat. Quan els programes són portables no associen les extensions dels arxius i s'ha de fer manualment. Seguiu els passos següents:


Opció 2

També es pot arrastrar l'arxiu i deixar-lo anar al damunt de la icona de l'"OO".


Opció 3

Obrir el programa "Impress" i anar a "Fitxer → Obre", buscar l'arxiu a l'ordinador i prémer el botó "Obre".


Opció 4

Obrir el programa "Impress" i anar a "Fitxer → Nou → Presentació". Això farà aparèixer un quadre que ens acompanyarà en la tria.

Triar: "Presentation"

Opció: Fitxer


Opció 5

Buscar la carpeta d'instal·lació i fer doble clic a sobre de l'arxiu: OpenOfficeImpressPortable.exe que engega l'"Impress" directament o OpenOfficePortable.exe que controla la totalitat de programes que té l'"OO".OBRIR UN ARXIU JA CREAT

Del material del curs busqueu l'arxiu: exercici001.odp.

Feu-hi doble clic al damunt. Comproveu si s'obre amb el programa "OO". Si us demana en quin programa voleu obrir l'arxiu, busqueu la carpeta on heu descomprimit l'"OO" i marqueu el programa OpenOfficeImpressPortable.exe com l'adequat.

Si s'obre amb un altre programa que no és l'"OO" caldrà fer els següents passos: marqueu la icona de l'arxiu que voleu obrir i amb botó dret del ratolí busqueu l'opció *obre amb*, si no surt el programa "OO" feu servir l'opció *tria un programa*, busqueu-lo al vostre ordinador (C:\OpenOfficePortable\OpenOfficeImpressPortable.exe) i trieu-lo com l'adequat.

Si ja esteu dins del programa:

Aneu a menú *fitxer, nou, presentació*.

Crear una presentació nova

També des de dins del programa si premeu CTRL i la lletra N, al mateix temps, es crearà una presentació nova.

Una altra opció seria fer clic a la icona, mirar la imatge, i triar l'opció: presentació.