Introducció

Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius online que va ser introduït per Google el 24 d'abril de 2012. Cada usuari compta amb espai gratuït per emmagatzemar els seus arxius, ampliables mitjançant diferents plans de pagament. Enfront de l'anterior sistema de visualització fora de línia denominat Google Docs, el nou sistema de Google Drive permet moure i eliminar documents de Google sense estar connectat a Internet. En connectar-se, Google Drive reflecteix aquests canvis en el núvol. Fins i tot és possible recuperar documents Google de la paperera del PC.

A més del servei d'allotjament gratuït també disposa d'aplicacions en línia com ara presentacions, fulls de càlcul, documents… Aquests es poden editar des de la seva pàgina web https://drive.google.com i també permet que, els usuaris de telefonia mòbil puguin veure i editar els seus documents mitjançant les aplicacions que es poden instal•lar en els seus dispositius mòbils.

Per utilitzar Google Drive només heu de tenir un compte de Gmail i si ja el teniu només cal accedir-hi amb la sessió iniciada a través de la seva pàgina web o les aplicacions en dispositius mòbils.Si no teniu un compte creat, per crear-ne un, aneu a la pàgina web de Google, www.google.com o escriviu Gmail al cercador. Feu clic sobre crea un compte.Introduïu les vostres dades i la contrasenya i premeu següent per anar completant el registre. Pot ser que l'adreça que vulgueu tenir ja estigui agafada per un altre usuari. Aleshores heu de posar un altre nom a l'adreça.Ara ja podreu accedir al Drive tal i com hem explicat a la primera imatge.

Configurar la llengua

Per configurar la llengua de la interfície feu clic a la vostra imatge de perfil a la part superior dreta de la pantalla. Feu clic al botó blau El meu compte.S'obre una pàgina web de Google on podeu configurar les Preferències del compte i una de les opcions és escollir l'idioma de la interfície. Feu clic a l'opció Eines d'introducció de text i idioma tal i com mostra la imatge de sota.S'obre un enllaç a una altra pàgina web on podeu veure l'idioma que teniu configurat actualment i on podeu escollir un altre idioma. Feu clic a la fletxa de la dreta.Premeu la icona del llapis per canviar d'idioma. Veureu com immediatament canvia l'idioma de la mateixa pàgina web on esteu. Si teníeu oberta una presentació tanqueu-la i torneu-la obrir per veure els canvis. En aquesta pantalla també podeu afegir més idiomes si ho voleu.Atenció. Google canvia molt sovint les interfícies per fer aquests canvis d'idioma. Pot ser que quan vulgueu fer el canvi les imatges no siguin idèntiques a les que mostrem actualment però segurament els procediments seran molt semblants.

Les presentacions de Google

Les Presentacions de Google són una aplicació de presentacions online que serveix per presentar informació d'una manera visual, sintètica i atractiva ja que ofereix una gran varietat de temes, fonts, la possibilitat d'inserir vídeos, animacions etc… Ofereix la possibilitat de treballar en equip ja que permet compartir la presentació amb altres usuaris i que aquests la visualitzin o la puguin editar. Tots els canvis es desen automàticament mentre escriviu.

En aquests materials del nivell mitjà explicarem les funcions bàsiques de les presentacions de Google.