5. Emprar la presentació amb diapositives

La vista Presentació reprodueix la presentació mostrant cada diapositiva de manera que ocupa tota la pantalla. En aquest tipus de vista es mostren els efectes d’animació aplicats a les diferents diapositives.

Podem activar la vista Presentació des del menú Visualització/Presentació de diapositives, amb la tecla F5, o bé, amb el botó corresponent que es troba a la part inferior esquerra de la pantalla.

Cal tenir present que si donem l’ordre des del menú o amb la tecla F5, la vista Presentació mostrarà sempre la primera diapositiva però si donem l’ordre des del botó, la presentació es mostrarà a partir de la diapositiva que teníem seleccionada.

Una vegada a la vista Presentació ens podem desplaçar d’una diapositiva a una altra utilitzant el cursor del teclat (les tecles en forma de fletxa), les tecles Av. Pàg. i Re. Pàg. del teclat o fent clic amb el botó del ratolí. Per sortir de la vista Presentació cal polsar la tecla Esc

Estant en aquest tipus de vista pot donar la sensació que no tenim cap opció, però si movem el ratolí per la banda inferior esquerra de la diapositiva que tenim en pantalla, podrem observar com es mostren una sèrie de botons que molt probablement ens havien passat desapercebuts.

També podrem accedir a aquestes opcions si fem clic amb el botó dret del ratolí a qualsevol part de la diapositiva que tenim en pantalla.