Dividir la base de dades per millorar el rendiment

Una opció que permet Microsoft Access 2010 és la divisió de la base de dades en dos arxius del tipus .accbd separats. Un d’ells conté les taules de dades i l’altre la resta d’objectes de l’aplicació ( consultes, formularis, informes, pàgines d’accés a dades, macros i mòduls )

Aquesta disposició ens permet anar introduint dades a les taules mentre es continua depurant la resta d’objectes de l’aplicació.

El procediment de divisió de bases de dades és el següent:

1. Hem de tenir obert el fitxer de la base de dades que volem dividir, en l’exemple biblioteca_m1.accbd, que hem obert i desat com a biblioteca_m4.accdb.

2. Triem la pestanya, Eines de la base de dades > Base de dades de Access (dins de Moure Dades), que ens obre l’assistent, per a la divisió de la base.3. Fent clic en Dividir Base de dades, apareix el quadre de diàleg,4. Fent clic en "Dividir", es crea una base de dades que conté totes les taules i crea un vincle entre la base de dades actual i la nova amb les taules de dades. Ara podem introduir un nom o en dóna un per defecte, per al fitxer que conté totes les taules:Un cop feta la divisió apreix el missatge que confirma l'operació realitzada.Podem observar com queda la base de dades original amb les taules vinculades que contenia en un pricipi (amb el símbol de vincle al costat) i la resta dels elements de la base de dades igual que abans de la divisió.Per l'altra banda la base dividida, amb l'extensió _be, conté sols les taules que tenia la base de dades original, com podem observar en la imatge següent.