Obrir i tancar el programari de tractament d'imatges

La representació gràfica a través de les imatges no és un punt de partida nou. La gran majoria de les informacions que rebrem al llarg de la nostra vida provindran, principalment, de part de la vista, el sentit més afavorit i sensitiu per rebre informació.

Els mitjans de comunicació s'han fet servir al llarg del temps com a punt de propagació per accedir a informacions especialitzades en els gèneres. Les pintures rupestres, a la seva manera, servien d'anunci màgic, a la vegada que religiós, per anunciar la bona nova de la caça. Les arts icòniques del Romànic, les pintures de Renaixement i Barroc, les escultures de Miquel Àngel… prenien finalitat icònica relativa per expressar alguna cosa. I els intents de millorar la representativitat, idea principal, figuració i analogia no han parat en el seu desenvolupament a través del temps i les tècniques que els acompanyen.

           [[http://www.museodelprado.es]]

El programa que fareu servir per desenvolupar totes les pràctiques en aquesta formació és el GIMP en català. Es tracta d'un programa de retoc d'imatge de mapa de bits.

Si encara no teniu el programa instal·lat al vostre ordinador podeu fer la descàrrega de diferents ubicacions, com poden ser:

http://www.softcatala.org/

http://www.gimp.org.es/ ( en castellà )

Un cop instal·lat el programa podeu procedir a executar-lo a través de la seva icona d'accés directe que s'haurà creat a l'escriptori

logo-gimp.jpg

Per defecte, en la seva instal·lació, com a qualsevol programa nou que s'instal·la, us preguntarà sobre si voleu que sigui “Gimp” el programa per defecte del sistema operatiu per visionar i editar les imatges. Li podeu dir que sí. En aquest cas, cada vegada que feu doble clic damunt una imatge del vostre ordinador, s'obrirà directament el programa Gimp.

Si ja teniu instal·lat el programa al vostre ordinador, només caldrà cercar-lo al menú i executar-lo:

Inici gimp