Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
pas:actic:c3n1:modul_1:practica_2 [2012/01/20 08:19]
amartin2
pas:actic:c3n1:modul_1:practica_2 [2014/08/06 13:18] (actual)
Línia 1: Línia 1:
-c3m1p2+===== Entendre el concepte de web ===== 
 + 
 +{{:​pas:​actic:​c3n1:​modul_1:​www_by_sergio_sanchez.png|WWW Autor: Sergio Sanchez}} 
 + 
 + 
 +La Xarxa Global Mundial (//World Wide Web//) és un sistema d´informació que vincula documents i els enllaça, de manera que hi puguem accedir a través d'​Internet. 
 + 
 +Gràcies a les aplicacions que anomenem **navegadors** podem visualitzar aquesta informació,​ a través dels //sites// o espais web, que estan formats per un conjunt de pàgines web. Podem **navegar** per Internet a través dels hiperenllaços que aquestes web ens ofereixen.  
 + 
 +La primera web va ser generada l'any 1989 per Tim Berners-Lee i per Robert Cailliau, a Suïssa. Des d'​aquell moment, diferents persones liderades per Berners-Lee han treballat per tal de desenvolupar el que s'​anomena "​estàndards web" (uns protocols que contribueixen a la generació de les pàgines web, de manera que siguin accessibles a través dels sistemes informàtics a nivell mundial).  
 + 
 +<​note>​ Nota!: [[http://​www.w3.org/​|El World Wide Web]] és un consorci que vetlla per optimitzar la web i les seves funcionalitats. </​note>​ 
 + 
 + 
 +==== Què és un web? ==== 
 + 
 +Un web o una pàgina web és un espai a Internet que ofereix serveis i informació en forma de text, d'​hipertext i/o multimèdia (imatge, àudio, vídeo, etc). Tot simplificant,​ podríem dir que el web és un fòrum d'​informació,​ de comerç, de comunicació i de coneixement col·lectiu. ​