1.1: Alarma sísmica


Dintre de l’àrea Seguretat es pot crear una senzilla alarma sísmica per ficar-la a una zona de la nostra ciutat perquè avisi quan el sòl pateixi algun moviment.

  • Recursos necessaris: l’editor en línia MakeCode, la micro:bit amb cable USB, dos cables amb pinces cocodril i un brunzidor.

Al següent vídeo podeu veure com es reprodueix un so i es mostra un dibuix cada vegada que la placa pateix una inclinació o una agitació. Si es prem el botó A, la pantalla es buida i no se sent cap so.

El brunzidor es connecta a la placa amb dues pinces cocodril. Una va des d’una pota del brunzidor (qualsevol d’elles) fins al pin 0 i l’altra, des de l’altra pota fins al pin GND.

La següent programació diu que la pantalla de LED de la micro:bit i el brunzidor connectat a ella emetran un dibuix i un so en funció de si la placa està inclinada cap a un costat (dreta o esquerra) o és agitada. Si es prem el botó A, la pantalla es buida i no se sent cap so.

Quan la programació estigui carregada a la micro:bit, s’executarà immediatament i es repetirà cada vegada que la placa es connecti a una bateria o font d’alimentació fins que no es carregui un programa nou.

Si voleu extreure la micro:bit de l’ordinador però veure com funciona la vostra programació, heu de connectar a la placa una bateria de 3V.

Indistintament de la placa que s’estigui utilitzant, les connexions en ella dels dispositius electrònics han de coincidir amb les opcions triades a la programació (ports, slots i pins).