Temporitzador
Un temporitzador o cronòmetre és un dispositiu que mesura el temps transcorregut entre dos esdeveniments.
Micro:bit, igual que Arduino, té un rellotge intern que s'inicia cada cop que la placa es posa en marxa o es reinicia.

permet recuperar el temps (en mili o en micro segons) que la placa porta en funcionament.
Per fer un temporitzador només cal consultar el rellotge a l'instant inicial (temps1) i tornar-lo a consultar a l'instant final (temps2).
El temps transcorregut serà la resta de temps2 - temps1.
Comprovem-ho amb la consola
Per tal d'obrir el port sèrie en iniciar-se l'execució del programa convé inserir a l'inici una instrucció d'enviament de dades:
Fem-ho amb variables
Necessitem tres variables: una per cada lectura del rellotge i una altra pel càlcul del temps transcorregut.
Per comprovació s'ha afegit l'enviament de tots els valors pel port sèrie. El temps final hauria de coincidir amb la pausa especificada entre les dues lectures (2000 ms).
![]() |
A la consola es pot comprovar que el valor de temps2 és aproximadament 2000 més gran que el de temps1, i que el de temps és aproximadament 2000 (la pausa especificada). ![]() |
Això es deu al fet que l'execució de cada instrucció necessita un cert temps, que s'afegeix a la pausa establerta, i a la pròpia precisió de micro:bit, que necessàriament comporta un cert error en la presa de dades.
Fem-ho amb funcions
Ara que ja hem comprovat l'efecte de la consulta al rellotge, l'únic que ens interessa és saber el temps transcorregut des de la primera fins a la segona consulta.
Es proposa crear una funció amb les instruccions de consulta i càlcul del temps transcorregut, i definir la seva execució en prémer el botó B:
Fem-ho amb llistes
Per tal d'estalviar la creació de les tres variables, podem crear una única llista buida i anar-la omplint a mesura que es creen les dades: