Micro:bit beatbox amb Scratch

Aquesta és una de les Scratch Cards que podem trobar a la pàgina oficial de micro:bit. Anem a desenvolupar-la.

https://microbit.org/projects/make-it-code-it/scratch-boombox

L'objectiu de la pràctica és fer servir la micro:bit com controlador d'execució de ritmes, el controlador d'una "beatbox".

Un cop hem connectat la micro:bit amb l'entorn Scratch, seguint els passos que hem vist anteriorment, hem de crear el codi.

Finalment hem de tenir aquest codi a Scratch que programa els botons A i B.

I el codi que va introduint l'efecte quan la micro:bit varia la seva inclinació.

L'acceleròmetre integrat a la placa és el responsable dels efectes que podem anar introduint quan inclinem la micro:bit.

El resultat.

Com a resultat tenim un programa que fa que els dos botons generin un ritme quan es premen, a més la inclinació de la placa va introduint variacions a la sonoritat. Ho podeu veure en aquest vídeo.

Aplicant "filosofia maker" podem crear una "màquina" controladora amb materials reciclats, dissenyar alguna cosa per imprimir en 3D, etc…

Com sempre, aquest és una part de l'activitat globalitzada que podem crear a l'escola i que es pot desenvolupar des de diversos punts d'inici, diferents objectius, àmbits, etc. La programació sempre hauria de poder incloure's en un context creatiu i motivador que permeti una millor integració de l'aprenentatge.

Més enllà.

Enregistrar sons propis, fer servir notes concretes, canviar que sigui la inclinació de la placa la que provoqui la variació del so per angles específics amb el bloc de la següent imatge.