Càrrega dels programes a la placa micro:bit

Un cop creat el programa a l'editor, cal transferir-lo a la placa micro:bit perquè el faci funcionar independentment de l'ordinador. Fins i tot es pot desconnectar micro: bit de l’ordinador, connectar un paquet de bateries i el programa continuarà funcionant.

Connexió amb l'ordinador

Per carregar els programes cal que la placa estigui connectada a l’ordinador mitjançant un cable micro USB.
Quan està connectada a l’ordinador no necessita cap altra font d’alimentació i s’encén un led indicador a la part posterior de la placa.

Font imatge: microbit.org

  • Hi ha cables micro USB de només alimentació elèctrica, que no transmeten dades. Aquests s’utilitzen per carregar les bateries de mòbils i altres dispositius electrònics, i no permeten la transferència de dades. Tampoc són aconsellables els cables USB d’alta velocitat.
  • El connector micro-USB de la placa és molt fràgil, és important anar amb cura i no forçar-lo.

Càrrega dels programes a la placa

Els programes es poden carregar directament des de l'editor en línia a la placa mitjançant el protocol WebUSB, que permet la transmissió de dades entre el navegador i la placa a través del cable USB. Per fer-ho, cal:

Veure el procés

  • Si malgrat complir totes les condicions MakeCode no reconeix el dispositiu, és possible que calgui actualitzar el driver (software controlador) seguint aquestes pautes
  • Un programa també es pot carregar a la placa desant-lo a l'ordinador i copiant-lo des de la carpeta de descàrregues a la unitat USB MICROBIT Veure el procés

La placa només pot emmagatzemar un arxiu, així que cada cop que es carregui un nou .HEX s’esborrarà el programa anterior.

Càrrega dels programes des de dispositius mòbils

Si programem des de dispositius mòbils com telèfons o tauletes, haurem d'utilitzar aplicacions específiques i una connexió Bluetooth per transferir els programes a la placa.
Més informació a microbit.org Font imatge: microbit.org