La Gestió de la informació: RSS

Com podem filtrar la gran quantitat d'informació que hi ha a internet? En l'era de la sobreinformació, la gestió esdevé un element clau per actualitzar coneixements de forma agilitzada.

Una de les eines que ens ofereix la web 2.0 és la Sindicació de Continguts.

Els feeds o canals d'informació han revolucionat la manera d'informar-nos. Bàsicament, ja no anem a buscar nova informació als diferents webs que solem consultar. Així, quan es publica nova informació, ja ens arriba directament a nosaltres a través de la subscripció RSS (Really Simple Syndication), per estar al dia de les novetats.

Aquest vídeo ens ho explica d'una manera molt amena:

On trobem canals d'informació?

Els llocs web que volen mantenir i augmentar el trànsit d'usuaris al seu espai, solen facilitar la subscripció al lloc mitjançant alguna de les icones següents, anomenades àtoms o RSS.Icones RSS popularsGeneralment són de color taronja, tot i que no sempre. A vegades la inscripció és XML o d'altres és hípertext amb les paraules subscripció, feed, sindicació etc.

També hi ha navegadors que hi ajuden, posant la icona de subscripció directament a la barra del navegador.

Icona RSS al navegador

Com gestionem les subscripcions?

Al clicar la icona de subscripció, ens demanarà quin és el nostre lector de feeds.

Aviat la meva XTEC disposarà del servei de lectors de feeds per subscriure's a RSS. Google Reader o també Igoogle.

Mentre no s'activi el servei a la meva XTEC, disposeu d'altres alternatives:

També recordeu que el Moodle ofereix un bloc lateral de RSS per actualitzar amb les darreres novetats de llocs relacionats amb la formació que impartim. Aquest recurs ajuda a donar un aspecte més dinàmic a l'aula i també possibilitat el debat sobre nova informació que va apareixent.

Més informació sobre el bloc lateral de RSS a Moodle.Referències

Wikipèdia RSS[Consultat 3 de maig 2011]

Suñé, X; Tallada, A; Google Reader. Dins de Aula 2.0. Aplicacions Didàctiques Departament d'Ensenyament, 2009. [Consultat 3 de maig 2011]