Projecte final

Característiques

Per completar el curs heu d'elaborar un projecte JClic de temàtica lliure i haurà de tenir les següents característiques:

 • Ha de ser una creació pròpia, no pas una adaptació d'algun projecte existent.
 • Ha de tenir una utilitat didàctica específica en alguna de les àrees del currículum d'infantil, primària o secundària.
 • Ha de contenir almenys dues activitats de cadascuna de les modalitats bàsiques del JClic: puzles, associacions, jocs de memòria, sopes de lletres i activitats de text. Opcionalment pot contenir també uns mots encreuats.
 • La primera activitat ha de ser una pantalla d'informació on aparegui el títol del projecte i el nom de l'autor/a.
 • Les activitats han de combinar algun tipus de recurs multimèdia: imatge, so digital, vídeo o animacions.
 • Les imatges poden ser pròpies, capturades d'Internet, provinents d'algun CD-ROM o escanejades, però si desitgeu que el vostre treball es pugui publicar a la web de la zonaClic caldrà que els continguts emprats siguin de lliure difusió.
 • El projecte s'haurà de posar al Lloc Web que s'haurà creat al mòdul 8.
 • A la pestanya Projecte haurà de constar:
  • Les dades del l'autor/a, el títol, l'àrea i el nivell educatiu al qual s'adreça.
  • Una descripció del seu contingut i estructura.

Abans de començar a crear els materials envieu (a través del fòrum) al tutor/a del curs una descripció inicial del projecte: temàtica que penseu tractar, tipus d'activitats, etc. El tutor/a us podrà aconsellar sobre tècniques per a l'elaboració de les activitats i possibles fonts per a obtenir els materials multimèdia.

Pel que fa als recursos multimèdia del projecte

Recordeu que per poder publicar un projecte JClic les imatges i àudios que feu servir han de ser amb una llicència CreativeCommons, de lliure distribució o pròpies. A la xarxa podeu trobar gran quantitat de bancs d'imatges i de sons com heu pogut veure al llarg del curs. També podeu fer servir la cerca avançada d'imatges de Google per trobar-ne tot filtrant pels Drets d'utilització.

Imatges CC

Tingueu en compte també el format dels fitxers que feu servir pel projecte, mireu d'evitar imatges o sons massa grans que dificultin la vostra tasca. Els fitxers d'imatge haurien de ser GIF o JPG i els d'àudio MP3. En el cas que el projecte ocupi més de 5Mb haureu de fer-lo en dues o tres parts enllaçades entre elles.

Pel que fa al disseny del projecte

És imprescindible que tot el projecte tingui una estètica equilibrada i amb combinacions de colors que siguin agradables a la vista. Moltes vegades trobar aquestes combinacions és una tasca complicada, però per això podeu trobar a internet moltes pàgines que ajuden a fer aquesta tria. En aquesta pàgina podeu trobar algunes referències que us poden ser d'utilitat.

Colors

Recordeu també que podeu fer un ullada als projectes de la Biblioteca de la zonaClic per inspirar-vos.