Llocs web de la Xtec o Google Sites

Des del passat mes de setembre de 2010, el correu web XTEC incorpora funcionalitats noves basades en la tecnologia Google Apps per a l'Educació que ofereix diferents aplicacions entre les que es troba Google sites.

Google Sites és un servei de Google que permet crear espais web d'una manera ràpida i senzilla i fer-los públics o compartir-los només amb un conjunt determinat de persones. Per aquest motiu, aquesta eina pot ser molt útil per a la tasca docent ja que permet compartir informació i arxius en línia (tant amb l'alumnat com amb el professorat) sense necessitat de saber programar.

L'applet JClic

Un applet és una aplicació interactiva inserida en una pàgina web, que es pot mostrar en qualsevol navegador que suporti Java. Quan obriu una pàgina web que conté un projecte JClic esteu iniciant un applet. L'applet fa la mateixa feina que el JClic: carrega les dades del projecte, mostra les seqüències d'activitats a l'alumne i en comprova la realització.

La principal diferència entre el JClic i l'applet JClic és que en el primer cas les aplicacions es descarreguen i es guarden a una unitat local d'emmagatzematge (que es pot compartir en xarxa), mentre que l'applet està dissenyat per a funcionar sobre internet, sense guardar res al disc.

En aquest mòdul veurem com inserir un applet JClic en una pàgina web, en un bloc, o en un espai web de Google (Google Site).