Eines de color

Un altre grup d'eines que us poden ser útils per millorar o modificar una imatge són les eines de color. A aquest grup d'eines es pot accedir també des del menú Eines | Eines de color que trobareu a la barra de menús de la finestra de la imatge o bé fent clic amb el botó dret sobre una selecció o la imatge. La manera d'utilitzar-les és la mateixa a una imatge que a una selecció. Si hi ha una selecció feta l'eina actuarà sobre la mateixa, mentre que si no teniu cap àrea seleccionada, l'eina actuarà sobre la totalitat de la imatge. Les eines d'aquest grup són: Balanç del color, To-saturació avançat, To-saturació bàsic, Brillantor-contrast, Llindar blanc i negre, Nivells de color, Corbes de color, Redueix el nombre de colors, Desatura.

Eines de color

Totes les eines, en seleccionar-les, obren una finestra que podeu situar a un lloc de la pantalla on us deixi veure la imatge per anar graduant els diferents valors (amb les barres de desplaçament corresponents), i comprovar com us va quedant, ja que totes tenen l'opció Previsualitza que, si està marcada (opció per defecte i recomanada), mostra com quedarà la imatge un cop confirmats els canvis.

Veieu les finestres que permeten configurar algunes d'aquestes eines:

Balanç de color Balanç de color
To-saturació bàsic To saturació bàsic
Brillantor-contrast Brillantor-contrast
Pràctica
  • Descarregueu al vostre ordinador el fitxer tulipanes.zip.
  • Obriu la imatge amb el Gimp.
  • Seleccioneu les tulipes amb l'eina de selecció per color i modifiqueu el balanç de color perquè acabin sent de color groc.
  • Modifiqueu ara la brillantor i el contrast per tal que la imatge quedi semblant a la següent:

Model