PENSAMENT I OPINIÓ : TRANSFORMACIÓ

L'aportació de l'art i els canvis

Per portar a terme les activitats d'aquesta pràctica caldrà que primer us familiaritzeu amb alguns dels termes que utilitzarem.

PERFORMANCE

http://www.portaldearte.cl/terminos/performan.htm

En aquesta performance del col.lectiu Aggtelek apareixen sis personatges vestits de blanc i dos de negre (els dos components d'Aggtelek) en un espai cúbic també blanc. És en aquest espai on hi ha un diàleg (metafòric) entre els personatges vestits de blanc amb els de negre. El diàleg simbolitza la discussió constant de l'artista que crea, amb la pròpia obra, la transformació constant, arribant finalment a la destrucció. D'aquí que en la coreografia hi apareixin muntatges i destruccions de tipus visual i sonor. Finalment, subratllen el fet que la peça no és el fi, sinó que és l'acció per si mateixa carregada de significat metafòric.

INSTAL.LACIÓ

http://www.portaldearte.cl/terminos/instalac.htm

VÍDEO INSTAL.LACIÓ

http://www.portaldearte.cl/terminos/videoart.htm


Activitat: Interpretació i disseny d'una performance

1. Descarrega't el material complementari adjunt sobre Beuys i l'Acció Operació Difesa della Natura

joseph_beuys_2.odt 1)

2. Un cop llegit, intenteu interpretar el missatge que segons el vostre criteri està volent transmetre l'artista. Podeu interpretar alguna de les accions de forma individual o el missatge general de l'Operació Difesa della Natura Recordeu que no hi ha una única interpretació vàlida.

3. Respondre les següents preguntes: Creieu que el missatge de Beuys pot ser aplicat a l'actualitat? Què en podeu de dir sobre el problema de l'aigua? I de la contaminació?…

4. Penseu la teva pròpia acció portant el discurs de l'artista a l'actualitat. No et demanem que la porteu a terme, només que la dissenyeu.

1) El format de l'arxiu del material complementari és .odt i s'obre amb el programa OppenOffice, si no el tens el pots descarregar gratuïtament en la següent adreça: http://es.openoffice.org/programa/