Comencem a dissenyar

A través d’aquesta activitat d’exemple, veureu que senzill és treballar amb Tinkercad. Us podeu fer una idea del resultat final observant la figura.

Recordeu que és important treballar la creativitat, per tant, no cerqueu com a resultat la semblança del vostre disseny amb el de la mostra, sinó a partir dels conceptes treballats, feu les vostres pròpies creacions.

1. Per dibuixar el cos, situeu un con en el pla de treball i modifiqueu les seves mides: diàmetre de 20 mm i una alçada de 22 mm.

2. Per dibuixar el cap, situeu una esfera en el pla de treball i modifiqueu les seves mides: diàmetre de 10 mm.

3. Centreu l’esfera respecte a la base del con. Per fer-ho, és recomanable que poseu la vista inferior (Bottom) amb el cub de visualització (ViewCube).4. Desplaceu verticalment l’esfera per situar el cap en la seva posició.

5. Situeu un toroide en el pla de treball i modifiqueu les seves mides segons indica la figura, amb un gruix de 5 mm.

6. Utilitzeu el cub de visualització (ViewCube) per situar-vos en la vista dreta (Right). Des d’aquesta vista gireu el toroide 90 graus.

7. Situa el toroide en la posició dels braços.

8. Per fer les cames, situeu un cilindre en el pla de treball i modifiqueu les seves mides: diàmetre de 6 mm i una altura de 14 mm.

9. Situa el cilindre en la posició d’una cama, utilitzant diferents vistes amb el cub de visualització (ViewCube).

10. Per realitzar la segona cama, seleccioneu la primera, dupliqueu-la (Ctrl+D) o (Ctrl+C i Ctrl+V) i desplaceu-la fins a la seva posició.

11. Finalment canvieu de color les diferents parts de la figura com més us agradi. Per fer-ho, seleccioneu-la, premeu sobre l’opció Sòlid (Solid) del menú desplegable forma (Shape) i escolliu el color que més us agradi.

Heu vist la senzillesa de treballar amb Tinkercad i crear els vostres propis dissenys

Podeu veure el procediment en el següent vídeo: