Format senzill per temes

El format "Senzill per temes" es basa en el format per temes però la visualització que s'ofereix a l'estudiant és diferent.

Es tracta d’un format no estàndard de Moodle, ideat pel Govern d'Andorra i desenvolupat per UPCnet, amb l'objectiu d'apropar l'entorn virtual d'aprenentatge EDUC& als alumnes més petits que l'equip d'Àgora ha adaptat per incorporar algunes millores, com ara les icones personalitzades.

És un format de curs molt visual que està especialment orientat a l’alumnat dels centres d'infantil i primària, tot i que es pot utilitzar amb altres finalitats des de qualsevol dels espais Moodle d’Àgora.

Les principals característiques del format senzill són:

  • Icones més grans. Les activitats i recursos es mostren amb icones més grans que es poden personalitzar. Substituint les icones per imatges.
  • Icones amb imatges personalitzables, tant en la mida com en la imatge que es mostrarà
  • Es poden amagar els blocs laterals

En el moment de crear el curs amb el rol de persona editora el funcionament és el mateix que en el format per temes però quan s'hi accedeix com alumne o convidat la visualització canvia a senzilla.

afecta a la visualització del curs dels usuaris amb rol estudiant de forma que tots els recursos i activitats es mostren només amb una icona, que té una mida més gran de l'habitual (128x128px) que, fins i tot, es pot personalitzar.

Per utilitzar aquest format a un curs Moodle cal seguir els passos següents:

Entrar al curs amb un usuari/ària amb permisos d’edició. Accedir als Paràmetres del curs des del bloc Configuració | Administració del curs. Paràmetres Desplegar la llista Format i seleccionar l’opció “Format senzill per temes”. Selecciona format senzill Revisar les opcions del format senzill per temes per ajustar-los a les necessitats del curs. Així, per exemple, és recomanable deixar amagats els blocs laterals (per facilitar la navegació a l’alumnat i evitar que es distreguin amb aquesta informació). En cas que vulgueu que es mostrin els blocs laterals heu de marcar l'opció Mostra blocs laterals. Oculta blocs Fer clic sobre el botó Desa els canvis.

Si el curs té el “Format senzill per temes”, en crear/editar qualsevol recurs/activitat apareixerà un apartat al final per seleccionar la icona que ha de tenir associada:

Fes servir la imatge existent. Permet mantenir la icona actual per al recurs/activitat, usar la icona predeterminada del format Senzill per a cadascun dels tipus de recursos/activitats, o usar una de les icones predefinides per diferents àrees. Icones pel format senzill

Puja una imatge. Permet escollir una imatge per personalitzar la icona que ha de representar el recurs/activitat. La imatge ha d'estar en format JPG, PNG o GIF i és recomanable que sigui de 128x128 píxels (és a dir, 128px d'amplada i 128px d'alçada). En cas que la mida sigui diferent, la imatge possiblement es veurà deformada o amb mala qualitat. Puja una imatge

Mentre tingueu l'edició del curs activada la vista professor/a l’aparença del curs serà amb les icones grans. En el moment que desactiveu l'edició veureu el curs amb el tema “senzill per temes” aplicat. També podeu canviar el rol a Estudiant per assegurar-vos que veieu el mateix que veuran els vostres alumnes.

Curs de mostra

Per veure qui pot utilitzar aquest format pots consultar la pregunta A qui va adreçat el format de curs “Senzill per temes”?.

http://agora.xtec.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=461&mode=entry&hook=861