Configurar l'extensió WP Telegram

Entrem a Nodes com a administrador, obrim el Tauler i fem clic a WP Telegram. En aquesta pàgina haurem de configurar 3 pestanyes:

Ajustaments de Telegram

En aquesta pestanya hem d'escriure als camps corresponents el Bot Token i el Chat ID que hem obtingut en crear el canal de centre i el bot. El signe negatiu (-) del Chat ID s’ha de mantenir. En acabat, cal desar els canvis.

Ajustaments de Wordpress

En aquesta pestanya podem personalitzar què s'envia (quins articles o notícies, de quines categories o autors) i quan s’envia.

Per evitar un excés de notícies al canal, recomanem seleccionar només la categoria Portada. D'aquesta manera s'enviaran al canal només el articles que apareixen a la pàgina d'inici del Nodes.

Tot i que el mòdul actual només permet gestionar un únic canal de Telegram per centre, està previst que en el futur es puguin tenir canals específics per a cada curs, o per a activitats especials. De moment comptem només amb un canal general de centre, i és important que els notícies que s'hi envien siguin d'interès per a tota la comunitat educativa, tal com passa amb les notícies de portada.

Veureu que hi ha també l'opció Mostra un botó ON/OFF, que permet als autors sobreescriure la configuració per defecte de l'extensió. Es recomana desactivar aquesta opció per evitar que qualsevol autor pugui canviar els paràmetres establerts en les seves publicacions.

Desactiveu l'opció:

Quan Enviar? - Actualitzant un missatge existent

Si no ho feu, arribaran missatges duplicats al canal. No us preocupeu, quan l'usuari faci clic al botó Vista Immediata sí que veurà l'article actualitzat.

Quan hagueu configurat els paràmetres, deseu.

Ajustaments del Missatge

En aquesta secció podem controlar l'aspecte final dels missatges que s'enviaran al canal del centre.

Copieu i enganxeu aquest text al camp Plantilla del Missatge:

<a href="http://t.me/iv?url={full_url}&rhash=90403b1a2e3483">{title}</a>

Cada domini té un identificador de plantilla propi. El paràmete rhash indicat correspon a la plantilla que hem fet per al domini xtec.cat. Si el vostre domini no és a xtec.cat heu de crear la vostra pròpia plantilla a partir d'un model.

Això farà que els missatges que s'enviïn al canal tinguin una visualització adaptada als dispositius mòbils, que inclourà la imatge destacada i unes poques línies de text acompanyades del botó Vista Immediata a sota de cada article. Aquest botó servirà per mostrar el contingut sencer en un format ràpid de carregar, gràcies a la plantilla que ha estat prèviament preparada per a Nodes.

Configureu les opcions:

  • En l’apartat Mode d’anàlisi trieu Estil HTML
  • En l'apartat Imatge destacada desmarqueu la casella Envia la imatge destacada (si n’hi ha)

Finalment, deseu els canvis.