Cercador de recursos

Per a fer un ús responsable dels diferents recursos (imatges, música, banc de sons…) que hi ha actualment a Internet, desenvolupant els cursos tot complint la legalitat pel que fa al seu ús, s'inclouen una sèrie de portals de cerca de recursos Creative Commons que poden ser usats amb aquesta llicència.

Què és una llicencia Creative Commons i com treure'n partit per a la realització dels cursos?

Extret de la Wikipedia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".

Per a més informació sobre els tipus de llicencia que existeixen accediu al portal de l'organització a través d'aquest enllaç:
http://cat.creativecommons.org/llicencia/

Portals de cerca:
Us proposem el següent buscador de recursos CC: http://search.creativecommons.org/.

La cerca es realitza als buscadors més importants (Google, Yahoo, Flickr, etc.) i es poden veure tots els recursos Creative Commons disponibles per al terme que es busqui.

buscadors.jpg

A més a més, es pot filtrar la cerca segons el tipus de llicencia.
buscadors1.jpg

Altres portals on trobar recursos amb llicència Creative Commons.


Per últim, si esteu habituats a usar el Google per a cercar imatges, podeu fer les cerques usant la Cerca avançada i filtrant les imatges segons els Drets d'utilització Cerca avançada amb el Google i filtrant pels Drets d'utilització

Cercant imatges.

Si voleu usar una imatge que no està referenciada podeu usar http://www.tineye.com. El web us permet pujar la imatge o proporcionar la URL de la seva ubicació i rastreja per la xarxa i mirant si en troba la font original.Per últim, teniu informació sobre Propietat intel·lectual i drets d'autoria molt detallada a l'adreça http://sites.google.com/a/xtec.cat/propietat-intel-lectual